Kecskesajt ananásszal

Pásztor Krisztián

Kecskesajt ananásszal

Hozzávalók 4 adaghoz:

1/2 ananász

200 g Chevretine kecskesajt

100 ml 40%-os tejszín

pisztácia

cukor

Elkészítés

Megtisztítjuk az ananászt, majd téglalapokra vágva, cukorszirupban, tárkonylevéllel, vákuum alatt hűtőszekrényben 12 órán át marináljuk. A kecskesajtot 60°C-ra melegítjük a tejszínnel és egyneműre mixeljük. A pisztáciát cukorszirupban megfőzzük, kiterítve hagyjuk kihűlni, majd összetörjük.

Tálalás

Az ananászból egy szeletet vágunk, tetejére nyomjuk a sajtkrémet és körben a szegélyeit pisztáciás cukorral bevonjuk.

 

Ajánlott bor: Nino Franco Prosecco Rustico Brut (habzóbor)

Chef: Pásztor Krisztián

Kecskesajt ananásszal 2017-05-18T12:20:20+00:00 Electrolux Professional